樂古Nakuz

標題: 樂古已死 [打印本頁]

作者: H20_希古恩    時間: 13-10-2013 09:46
標題: 樂古已死
一個無能版主呀楊已讓我看得出樂古未來的路.............是絕路,是胡同,是自找的!
作者: H20_希古恩    時間: 13-10-2013 09:49
順道送上樂古無上天父的十誡
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
作者: 閃靈*    時間: 13-10-2013 10:06
論壇已死,是眾所周知的事,反正是遲早的問題,
對論壇過於上心,都是沒有用的,
放鬆一點^.^"
作者: m88    時間: 13-10-2013 11:58

真‧手機版樂古 或許可以扎挽救,但論壇擁有人不行動都沒辦法。

我這裡是指人流方面。而且本身在會員行為不應該有太大限制。
作者: 菠蘿君    時間: 13-10-2013 12:21
你真係無知,仲要講出黎,額外顯得你白癡。

呢句睇到我笑咗
作者: 我係new手    時間: 13-10-2013 12:46
條友都唔係第一日
幾好呀, 得閒可以上黎睇下笑話
作者: 臭蟹座    時間: 13-10-2013 13:35
只知道.樂古人流一日比一日少..
作者: 豆丁123    時間: 13-10-2013 13:54
只知道.樂古人流一日比一日少..
**座 發表於 13-10-2013 13:35

現在那有人上論壇(茶
作者: 入呀楊母親    時間: 13-10-2013 17:33
作者: 入呀楊母親    時間: 13-10-2013 17:34
作者: 入呀楊母親    時間: 13-10-2013 17:36
作者: 菜蘭嘆世界    時間: 13-10-2013 20:39
老老實實 摺左佢喇
作者: cla991053    時間: 14-10-2013 00:36
估唔到portniala文化咁快入侵樂古
點解傾兩句唔o岩key就要port人?

btw我覺得"家家有本難唸的經", 每個人都有自己要面對的難處
如果單憑新聞報導就話個小朋友唔堅強, 我認為對個小朋友未免太唔公平?
畢竟我地咁多位都唔了解佢, 根本唔可以憑三言兩語就斷定佢係個點既人..
作者: dolphin413    時間: 14-10-2013 00:49
聊版一日比一日少人
作者: RoyLo    時間: 14-10-2013 00:55
樂古已死係事實

我係版討都向樂古擁有人發過炮
(當然佢地係唔會睇XD)

網上的東西別太認真︴當上超版/管理員又如何?

咪一樣無能為力。

算吧....

論壇不是在倒數

只是樂古在倒數

樂古以前的知名度比好多分論壇為高
但今日點解會倒返轉??

心水清的人都會明的...

在樂古不要太認真了

開開心心享受在樂古的日子吧
作者: 心靈魔亞    時間: 14-10-2013 04:40
lol:一早看見了
作者: ~蛇仔~    時間: 14-10-2013 06:03

作者: 入呀楊母親    時間: 14-10-2013 10:21
作者: kissopen222    時間: 14-10-2013 10:42

作者: 閃靈*    時間: 14-10-2013 11:11
估唔到portniala文化咁快入侵樂古
點解傾兩句唔o岩key就要port人?

btw我覺得"家家有本難唸的經", 每個人都 ...
cla991053 發表於 14-10-2013 00:36

生活壓力大, 係網上隨便up 幾句唔洗負責.
都系個句,上樂古,何需認真~~
人生還有好多時間,不需要投放太多,

如果繼續抱怨浪費時間,倒不如做其他事來得更有意義
作者: roy624    時間: 14-10-2013 13:05
有時見到連以前行開既兩個大版(cso/sd)第1頁最後回貼都可以3,4日甚至成個禮拜前...
真係有d心酸,唉
作者: 〝細wIN_    時間: 14-10-2013 13:52
我真係未見過聊廣第一頁會有鎖帖........
作者: Poon    時間: 14-10-2013 13:58
一個討論區既興衰, 並唔會因為某一個, 某D人而受到影響
係樂古最興旺既時候, 管理層咪又係俾人鬧到狗血淋頭, 咪又係俾人話無能

online game係香港大勢已去, 好多online game壇都風光不再, 2KF都摺摺地
呢個環境因素唔到我地控制, 並唔係邊個既錯

有人既地方就有爭拗, 不過都係講少D傷害人地既說話
作者: 毒男善    時間: 14-10-2013 17:49
等汁粒啦
作者: ivan_bb    時間: 14-10-2013 18:27
樂古已死 ??

作者: Poon    時間: 14-10-2013 18:30
樂古已死 ??
ivan_bb 發表於 14-10-2013 18:27

國王的新衣
d人肯定係隱晒形
作者: _山窮水盡.    時間: 14-10-2013 23:22
樂古已死 ??

作者: Hellkite    時間: 15-10-2013 01:24
回復 25# ivan_bb

人流的確在減少,這些數據不代表真實的人流
作者: 馬倫    時間: 15-10-2013 07:22
回復 25# ivan_bb

請面對現實,現時人流比往年少得多
作者: AtroCity    時間: 15-10-2013 07:29
樂古已死 ??
ivan_bb 發表於 2013-10-14 18:27

正視現實吧w
不說什麼
就說曾經是樂古兩大遊戲版之一的SD版

我做了兩年多的SD版版主
SD版的人流就連我也能看得出變化
活躍會員愈來愈少的話
論壇只會愈來愈冷清
接下來劇情會怎樣發展相信我不用說也心知肚明

更不要說愈來愈多的廣告了
我連無聊逛逛逛版也要看到那些討厭的廣告一直彈出來
到底廣告變多的原因是什麼....呢~?

作者: 0plus0    時間: 15-10-2013 10:16
隨著社交網站既流行,論壇情況一定每況愈下<----必然既野
作者: Hellkite    時間: 15-10-2013 11:18
回復 30# AtroCity

AdBlock
作者: Rex Tamkw    時間: 15-10-2013 13:46
來忘掉錯對。
作者: 14588563    時間: 15-10-2013 16:56
回復  ivan_bb

請面對現實,現時人流比往年少得多
馬倫 發表於 15-10-2013 07:22

看一看回帖量都知吧...
四大版...不見了95%
作者: 馬倫    時間: 15-10-2013 16:58
回復 34# 14588563

只係睇聊廣就足以知道
作者: 14588563    時間: 15-10-2013 17:17
回復  14588563

只係睇聊廣就足以知道
馬倫 發表於 15-10-2013 16:58

不用看都知道吧
D人十個走左9個
作者: 手田水口廿卜    時間: 15-10-2013 18:09
無論如何,我都會陪樂古到最後一刻
作者: 無名小卒=]    時間: 15-10-2013 22:34
雖然大家都話時代係度變,所以論壇就慢慢淡出。
但點解唔試下改變? 我見百度貼吧果類野家陣都好HIT
作者: 宇智波鼬    時間: 15-10-2013 23:28
搵個財團出黎收購樂古就可以起死回生
作者: 恆-    時間: 16-10-2013 02:31
樂古已死 ??
深夜行入黎。

跣親添。
作者: chiuandy123    時間: 16-10-2013 17:20
不用看都知道吧
D人十個走左9個
14588563 發表於 15-10-2013 17:17

sorry潛水好耐了
作者: Poon    時間: 16-10-2013 18:57
雖然大家都話時代係度變,所以論壇就慢慢淡出。
但點解唔試下改變? 我見百度貼吧果類野家陣都好HIT ...
無名小卒=] 發表於 15-10-2013 22:34

因為一開始既定位就唔同, 儲落既人都有好大分別
而且要變, 應該好早好早就開始變
作者: superyyh    時間: 16-10-2013 21:35

百度貼吧呀 ? 我日日都有上喎。果到係就係水貼多左D,但勝在不時會有爆點,同埋人流好旺,加上版塊多元化,幾乎咩類型咩千奇百趣嘅版都搵到。內地文化同香港唔同,佢地嘅中文用語依然好有活性,而且較少西歧化,上果到體會下內地網民嘅多元草根特色都幾好丫。水貼無視即可,何須費神呀?

想質素高? 梗係去天涯社區啦。廣泛網民嘅年歲同經驗好決定一個論壇嘅討論風氣。係果到我搵到好多有內涵、經過深入思考嘅發言,次次去都有唔同啟發。咩職業,咩年歲嘅人都有。兩鬚班白仲依然敲打鍵盤,細說歷生奇異事嘅情況,俯拾皆是!

香港論壇 ? 真係冇幾個係多元化同視野廣闊架喎。可能香港本身就太細啦,根本冇辦法承載太多文化元素。西方文化嘅融入擴大左老少兩輩嘅溝距,年輕人嘅網絡佢地睇得明咩? 人文素養已經比商業化嘅城市價值摧殘到齒膚哀慟,冇營養嘅網民嘔到幾多墨水出黎?香港有無數個壇,出位嘅咪高登囉,夠娛樂夠玩味,大家玩膠論膠不亦樂乎。不過另一面,佢又出產唔少文化符號喎,算係幾有「人性」嘅論壇啦。丫,仲有港討,無他,綜合吹水壇,唔同興趣嘅人士聚集場所。講綜合論壇佢算係香港嘅峰頂啦。

樂古太渺小啦,以GAME為定位,佢注定高極有限。GAME冇左,佢塌左都好正常姐。但係我覺得樓主唔係講緊人流,似係講緊「質素」多D喎。不過又係無他啦,無論人流定質素,早係N年前就比人惡批無數啦,同類帖見過唔少,而家我只能以欠呵應之。月經帖嘛,總有悶的時候。

全場我最buy閃靈一句「對論壇過於上心,都是沒有用的,放鬆一點^.^"」。論壇姐,Why so serious ?

Kyle見到樂古沒落,一定會痛心疾首啦。我呢類小樂古村民,十年先online一次,真係樂古死左我都唔知。天氣咁好, 不如去游水行山 =V=

話說,「我係NEW手」同學,你最近幾個月好活躍喎。早幾年成日唔見你蒲頭,做咩今年又蒲咁多 =V= ?
作者: 恆-    時間: 16-10-2013 21:43
百度貼吧呀 ? 我日日都有上喎。果到係就係水貼多左D,但勝在不時會有爆點,同埋人流好旺,加上版塊多元化, ...
superyyh 發表於 16-10-2013 21:35
同志所提及的論壇都有毛主席的道路作為依歸,不失為好推薦

果然是黨領導下的青少年,但願我們可一直依照毛主席的偉大總路線,向超英趕美進發
作者: superyyh    時間: 16-10-2013 22:02
同志所提及的論壇都有毛主席的道路作為依歸,不失為好推薦

果然是黨領導下的青少年,但願我們可一直依照毛 ...
恆- 發表於 16-10-2013 13:43

哈哈,果真係一位典型港式憤青,稍見同大陸有任何瓜葛嘅物體,就唯恐來遲咁冠上眾多「被洗腦」嘅頭銜。

其實呢個係香港一個悲哀現況。對部分香港人而言,尤其眼前呢位會員,大陸係一個仲停留係六七十年代,人人盲目愛黨愛國、思想遭受極權政治沖刷嘅社會。但可惜嘅係時代在變,大陸人都識用「天朝」、「和諧」等語句黎嘲諷自己國家,都識搞烏坎村暴動黎爭取人民權利。今時今日資訊流通發達嘅年代,佢地愚昧無知極都有限,愛國愛黨? 幾多年前嘅野呀 ;P(笑死)。同樣係今時今日資訊流通發達嘅年代,竟然仲有人以「有毛主席的道路作為依歸」等句語嘲諷內地網民,盲性隨之,見字軋嘖,說話完全不依大腦進程,大腦進程又過氣過時,相比起之下,食古不化嘅反而變左係我地喎。獨立思考去左邊,批判思考去左邊? 將政府嘅極權統治與民眾意願視作等同,見字就引刀,亂麻不分,港童嘅現況就係咁。佢地確實係有正義而浪漫嘅政治理念,但係缺少實際嘅學識支持,缺少廣闊嘅視野見識,蔽聰而猶自得,從不正反推敲,從不一敲再敲。思想係咁,說話就會係咁,思蛇吐蛇,冇黎學術邏輯基礎。實話實語,君作此語,恐遭後人貽笑,盡撕港人顏面啊。
作者: 恆-    時間: 16-10-2013 22:30
哈哈,果真係一位典型港式憤青,稍見同大陸有任何瓜葛嘅物體,就唯恐來遲咁冠上眾多「被洗腦」嘅頭 ...
superyyh 發表於 16-10-2013 22:02

下,我仲以為你假膠一心掟堆五毛論壇出黎
作者: superyyh    時間: 16-10-2013 22:41
下,我仲以為你假膠一心掟堆五毛論壇出黎
恆- 發表於 16-10-2013 14:30

對唔住呀大佬,我投降啦。我此真心膠物,豈敢與君攥筆生論,怕沾污聖袖,恐添浣務罷。:lol:
作者: 我係new手    時間: 16-10-2013 22:43
百度貼吧呀 ? 我日日都有上喎。果到係就係水貼多左D,但勝在不時會有爆點,同埋人流好旺,加上版塊多元化, ...
superyyh 發表於 16-10-2013 21:35

同學? 你邊個= = 同埋我不嬲都係度

btw kyle個朵, whatsapp事件之後已經臭到無得再臭
作者: 恆-    時間: 16-10-2013 22:45
對唔住呀大佬,我投降啦。我此真心膠物,豈敢與君攥筆生論,怕沾污聖袖,恐添浣務罷。 ...
superyyh 發表於 16-10-2013 22:41
我以為你係噴青,結果你以為我係噴青

sigh
作者: superyyh    時間: 16-10-2013 22:48
同學? 你邊個= = 同埋我不嬲都係度

btw kyle個朵, whatsapp事件之後已經臭到無得再臭 ...
我係new手 發表於 16-10-2013 14:43

同學係親切D嘅稱呼姐,你果個8字頭嘅UID同埋用左N年嘅頭像,我留意左好耐=v=。
     whatsapp事件我唔知呀。果時我應該深潛緊。不過臭還臭,個壇始終係佢嘅。反而我比較想知大名響響嘅dh而家點, HAHA。因為我幾鐘意呢位人兄。
作者: superyyh    時間: 16-10-2013 22:49
我以為你係噴青,結果你以為我係噴青

sigh
恆- 發表於 16-10-2013 14:45

作者: 恆-    時間: 16-10-2013 22:50
superyyh 發表於 16-10-2013 22:49
你贏,我投降
作者: 我係new手    時間: 17-10-2013 00:23
同學係親切D嘅稱呼姐,你果個8字頭嘅UID同埋用左N年嘅頭像,我留意左好耐=v=。
     whatsapp事件 ...
superyyh 發表於 16-10-2013 22:48

留意.. 好gay

[youtube]PTa1Z8Dk4P0[/youtube]
作者: CSLOK123    時間: 17-10-2013 10:34

以前樂古不知幾令,廣告都只係係最底部
等級,勳章,版面都係十分感覺係大型討論區
以前既Discuz風格,我覺得仍然領先現今潮流

老老豆豆,呢家只不過係加十幾廿個廣告,裝個直排插件既普通論壇
以前熱門既新GAME測試團,變左遊戲廣告廢墟,以前熱門既吹水交友
都無人會再去,果時既吹水交友區,不知幾多個過萬既回覆POST。
初初話轉左7.0Discuz日後會轉風格,結果過咁多年,都係咁既樣=[
以前既時光真係可以成日對住樂古都唔悶,下午去吹水交友吹水
晚上食完飯聽Nradio。
作者: 147augustus    時間: 17-10-2013 20:28
有手機版?
作者: 14588563    時間: 17-10-2013 21:34
以前樂古不知幾令,廣告都只係係最底部
等級,勳章,版面都係十分感覺係大型討論區
以前既Discuz風格,我覺 ...
CSLOK123 發表於 17-10-2013 10:34

樂古的版面真係好差...D廣告多到用ie已經上吾到咁
堆真正股東又吾係理下 廣告一日比一日多 Kyle.T又係呢度係自己搵食工具
定位無變過 休閒區仲係死區 olg就跟潮流 88~

做過休閒區版主的都知 無論你點努力都好 都吾會有人理
你付出無數時間嘗試 換來的是0
當年的吹水區吾差 530人/水流多到喊
樂古曾經係全港top 100大網 呢家講出泥都無人識
樂古的存在意義 還有嗎? 股東就自hi 版主就自己食自己 會員就一個一個咁走

講到底 既然大家做過咁多野都無效用 倒不如走佬算數
作者: Yondaimc    時間: 17-10-2013 23:17
論壇已死,是眾所周知的事,反正是遲早的問題,
對論壇過於上心,都是沒有用的,
放鬆一點^.^" ...
閃靈* 發表於 2013-10-13 10:06

世事都給你看透了
作者: 〝小趙﹏*    時間: 18-10-2013 01:52
樂古已死 ??

E...講呢d
數字多左
但又唔見我sd版多左人
作者: 神乂怒火    時間: 18-10-2013 04:14

感覺樂古就收檔
望下隔離2K壇 老闆有心搞係唔同啲
作者: superyyh    時間: 18-10-2013 10:15
留意.. 好gay
我係new手 發表於 16-10-2013 16:23

點解唔播勞斯.萊斯
http://www.youtube.com/watch?v=JW8JguOC_tQ
作者: chiuandy123    時間: 18-10-2013 23:59
感覺樂古就收檔
望下隔離2K壇 老闆有心搞係唔同啲
神乂怒火 發表於 18-10-2013 04:14

實際上係game壇衰落你入去2k聊版 人流比以前都少十倍
作者: 醉愛文少    時間: 20-10-2013 23:13
E架沒咩GAME 吸引到人去玩,個個都只係識玩手機,出APP差唔多樂古
作者: Roy    時間: 21-10-2013 18:44
wow...好耐無入黎, 無諗到表面上睇落個殼都係為中小學雞入黎ge壇,
原來中間已發生什麼whatsapp事件...

好難得見到有一個post有咁多版主講野...

其實,講得岩, 呢到個客路窄, game壇, d小朋友都無可能打足一世,
人大左, d人都會走, 呢到d話題, 久唔久就又翻見一次,
少了新思維, 不進則退,
以前我真係好覺得樂古係靠aoc同cs走出黎..
自己唔打online game, 以前都會響到日日上黎, 而家一年都唔知有無十次...

上得黎, 都只係因為我的最愛入面我仲未刪nakuz, 真係悶到無野做, 入黎睇下有咩亮點咁樣...

講真, 響到都已十年...好多野都睇透左, 做咩仲有d咁熱血的人對網上的東西咁認真呢..
作者: 954654    時間: 22-10-2013 11:50
依家香港多人上的論壇都冇乜邊幾個:(
作者: godoslaw    時間: 22-10-2013 17:01
wow...好耐無入黎, 無諗到表面上睇落個殼都係為中小學雞入黎ge壇,

好 ...
Roy 發表於 21-10-2013 18:44

樂古發現到E+咁 系因為跟唔上

現在手機版既潮流同大勢

眼見 有少數論壇出左手機版 都仲有唔少人上:victory:

只不過系廣告位少好多

MAY BE搵少D錢姐:O
作者: 14588563    時間: 22-10-2013 21:43

現在手機版既潮流同大勢

眼見 有少數論壇出左手機版 都仲有唔少人上:vict ...
godoslaw 發表於 22-10-2013 17:01

吾會搵少左...你用手機app留到人的話...個堆人有電腦個陣都會上下電腦版掛
作者: Roy    時間: 22-10-2013 22:43

現在手機版既潮流同大勢

眼見 有少數論壇出左手機版 都仲有唔少人上:vict ...
godoslaw 發表於 22-10-2013 17:01

你意思指人地廣各位少d, 可能係搵少d咁解?

其實人地d廣告係大好多, 收得貴d咁解
睇下u-want咁...無咁多彈出黎ge廣告,幾順眼咁, 係因為d廣告費貴d, 同埋多元化一點吧
作者: godoslaw    時間: 22-10-2013 23:18

睇下u-want咁...無咁多 ...
Roy 發表於 22-10-2013 22:43

各有各做法

不過E+我地 輸起跑線上

想追都追唔到

好似 APPLE /SAMSUNG

VS NOKIA / BLACKBERRY 咁

NOKIA 比 MS收購左 (其實MS都步緊後塵)

BLACKBERRY 都賣緊盤
作者: godoslaw    時間: 22-10-2013 23:19
吾會搵少左...你用手機app留到人的話...個堆人有電腦個陣都會上下電腦版掛 ...
14588563 發表於 22-10-2013 21:43

正解

所以其實有機會增加廣告收益
作者: 醉愛文少    時間: 22-10-2013 23:20

睇下u-want咁...無咁多 ...
Roy 發表於 22-10-2013 22:43

佢至少識跟市場潮流去發展,搞到都仲有人流,佢識搵D裝合作,宣傳自己都唔錯
作者: 14588563    時間: 22-10-2013 23:23
正解

所以其實有機會增加廣告收益
godoslaw 發表於 22-10-2013 23:19

admin都無心...plan就有無數個 可惜吾會有實行的一日

(有能力的話自己開壇拉)
作者: godoslaw    時間: 23-10-2013 00:41
admin都無心...plan就有無數個 可惜吾會有實行的一日

(有能力的話自己開壇拉) ...
14588563 發表於 22-10-2013 23:23

其實 綜合申請既申請表有唔少都話整手機版

其實有手機版可以增加網頁流量/更方便出左街既會員可以回帖:O

廣告方便 手機版其實可以開 爽報 /PPS 果D介面 一入去 可能LOAD 2-5秒廣告

其實果幾秒鐘都唔係幾阻到你時間

行幾步路都過左啦:O
作者: 14588563    時間: 23-10-2013 07:46
其實 綜合申請既申請表有唔少都話整手機版

其實有手機版可以增加網頁流量/更方便出左街既會員可以回帖: ...
godoslaw 發表於 23-10-2013 00:41

呢家樂古d廣告多到喊 我部手機吾開javascript先頂得順

一開的話就睇吾到帖
作者: godoslaw    時間: 23-10-2013 17:45
呢家樂古d廣告多到喊 我部手機吾開javascript先頂得順

一開的話就睇吾到帖 ...
14588563 發表於 23-10-2013 07:46

手機都CHROME 上?
我好似冇乜廣告-0-
作者: 14588563    時間: 23-10-2013 18:48
手機都CHROME 上?
我好似冇乜廣告-0-
godoslaw 發表於 23-10-2013 17:45

全mon廣告一個 不過我禁吾走 通常會reload
作者: Roy    時間: 23-10-2013 19:20
其實,我反而覺得NAKUZ開左手機版的話,都唔會幫到幾大作用

始終打ONLINE GAME的人都係要用電腦先有用, 手機版對佢地黎講無嘜意思, 只係方便唔響打機時,例如響學校等場合,上FORUM跟貼個GAME的進展而已
作者: godoslaw    時間: 23-10-2013 22:46
其實,我反而覺得NAKUZ開左手機版的話,都唔會幫到幾大作用

始終打ONLINE GAME的人都係要用電腦先有用, 手機 ...
Roy 發表於 23-10-2013 19:20

都係既 facebook /whatsapp 都可以有game資訊睇
作者: godoslaw    時間: 23-10-2013 22:47
全mon廣告一個 不過我禁吾走 通常會reload
14588563 發表於 23-10-2013 18:48

除非入主頁果個廣告 之外 我冇見過全mon 廣告==

同埋果個主頁廣告有得禁走

咁我就唔知你
作者: 閃靈*    時間: 24-10-2013 23:44
個人意見:,並非代表樂古官方立埸

如果就執既話,不如索性打開所有言論限制, 18+免問啦

要講粗口既自便,始終都係香港文化,咁封建托咩
(管理團隊除外,想講既辭職慢慢玩)

反正呢,成堆管理成員現在都隻眼開隻眼閉
作者: RoyLo    時間: 25-10-2013 02:34

(有能力的話自己開壇拉) ...
14588563 發表於 22-10-2013 23:23

唔係無心

而係無能為力

廣告唔係我地放入去的

而係樂古的股權持有人

至於誰是擁有人,我答你RON 同閃靈都唔係
作者: calvinngth    時間: 25-10-2013 07:10
回復 80# RoyLo

如果樂古來一次大革新是否可以捲土重來?
作者: 馬倫    時間: 25-10-2013 07:25
回復 81# calvinngth

除非改變成個論壇既性質(姐係唔再做online game論壇)

否則都幾難
作者: 14588563    時間: 25-10-2013 09:55
唔係無心

而係無能為力

廣告唔係我地放入去的

而係樂古的股權持有人

至於誰是擁有人,我答你RON 同閃 ...
RoyLo 發表於 25-10-2013 02:34

我知...呢度的admin指股東
我不對管理層作批評 因為大家都試過爭取
作者: Roy    時間: 25-10-2013 22:01
個人意見:,並非代表樂古官方立埸

如果就執既話,不如索性打開所有言論限制, 18+免問啦

要講粗口既自便,始 ...
閃靈* 發表於 24-10-2013 23:44

反正都係終極一試的話,

都幾支持, 基本上, 只要唔係兒童色情同埋無謂的粗口式罵戰,

有粗口同18+區,我都覺我接受到
作者: RoyLo    時間: 25-10-2013 23:02
回復  RoyLo

如果樂古來一次大革新是否可以捲土重來?
calvinngth 發表於 25-10-2013 07:10

個人認太遲了
作者: chiuandy123    時間: 25-10-2013 23:20
根本樂古已經大勢己去 admin都唔會得閒理 收錢收得一日就一日啦
都苟延殘喘咗咁多年
作者: 恆-    時間: 26-10-2013 00:52
反正都係終極一試的話,

都幾支持, 基本上, 只要唔係兒童色情同埋無謂的粗口式罵戰,

有粗口同18+區,我 ...
Roy 發表於 25-10-2013 22:01
kyle好似有崇高的理想,如果唔係應該一早開左18+版同開放粗口

雖然我自己都唔覺有問題
作者: harry2009    時間: 26-10-2013 02:19
論壇係呢個年代係好難保存得好好
作者: 14588563    時間: 26-10-2013 16:28
回復  calvinngth

除非改變成個論壇既性質(姐係唔再做online game論壇)

否則都幾難 ...
馬倫 發表於 25-10-2013 07:25

做休閒區又吾夠高x/香x個堆玩...
作者: Roy    時間: 26-10-2013 16:57
kyle好似有崇高的理想,如果唔係應該一早開左18+版同開放粗口

雖然我自己都唔覺有問題 ...
恆- 發表於 26-10-2013 00:52

以前我對該理想表示認同, 因為真係該原因先會響呢個壇交流,傾計咁樣

但始終時代變,
如果係講為少少收入,KEEP住GAME壇的價值, 而非為發大黎諗的話, 安以現狀是正常...
作者: Poon    時間: 26-10-2013 18:34

雖然我自己都唔覺有問題 ...
恆- 發表於 26-10-2013 00:52

咁樣就可以dllm
作者: 守衛~朗    時間: 26-10-2013 21:34
依個年頭好難捱嫁啦
老實講
我自己都係上GOLDEN 多過依道既

以前咁HIT係因為個對戰系統令到好多番版玩到連線
依加個個VLAN啦
CS用幾蚊買正版唔好
作者: M.Yin    時間: 26-10-2013 23:01
btw kyle個朵, whatsapp事件之後已經臭到無得再臭 ...
我係new手 發表於 16-10-2013 22:43

作者: superyyh    時間: 27-10-2013 00:01

好 ...
Roy 發表於 21-10-2013 10:44

曾經我都熱血過WAKAKAKAKAKA,而家連係現實到同人爭論都有心無力BTW由於多次洗機,早在四五年前我就唔見左nakuz個書籤,而家係打網址直接入黎。
  每次呢類嘅POST,都引起一大堆老鬼集體蒲頭,婁試不爽。或者可以令到老鬼感興趣嘅,就係得呢D
  又話說,當初我purely係為左傾計入黎,Game區幾乎未涉足過,因為Game野我都係去台灣論壇同人傾。當然而家台灣論壇都執左成年我為此扼腕痛惜。
作者: 醉愛文少    時間: 27-10-2013 01:52
姐係咁,人地D壇係因為俾講粗口同有18+色情野,引到D人去睇個個壇囉
作者: ckso98    時間: 27-10-2013 13:13
真係少左好多人,d post既質素亦都差左好多...
作者: xa1326    時間: 27-10-2013 13:45
其實有沒有人想過發展一下競投系統>_>
想當年要BID東西就要儲蓄彈藥,還有不斷F5看著價>_>
還不錯嘛>_>
作者: 蜜羽獸    時間: 27-10-2013 14:19
聊版死聊版既問題
仲有其他版都好多人
例如online game呢
作者: 馬倫    時間: 27-10-2013 15:44
回復 98# 蜜羽獸
請舉例

作者: cc234234    時間: 27-10-2013 19:00
d人轉晒去高登(我都係sosad

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://news.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2