查看: 50425|回復: 125
打印 上一主題 下一主題
收起左側

喪屍計畫(喪屍小說)出左第6話更新

喪屍計畫(喪屍小說)請名位多多支持

第1話(恐怖開始)
有個叫P.S既組織為左統一呢個地球,所以製造左1種病毒叫做[原]佢可以令人短時間內死亡,但係實驗失敗死去既人係30分鐘內復活P.S組織立刻改變計畫
將帶有病毒既人放落香港。

主角:風仔
15歲細佬1個,咩都唔識就係識打機

呢個時候風仔對著電腦,唔知有咩做.....
風:好悶呀- -有咩ONLINE GAME 好玩D架想悶死我咩囧rz
風:橫點冇野玩,玩下msn聽下歌
突然傳來msn震動聲
Adam:喂有咩野做呀
風:冇呀,你有咩提意呀>.<
Adam:不如天日出街打ball!!
風:都好呀...好過冇野做,天日就有野做啦e+點呀- -
Adam:唔知你,你咪繼續聽歌lo
風:有咩歌好聽呀.....
Adam:百變小櫻= =
風:.........
係極度無聊既情況下就聽左1日百變小櫻啦.....佢熟到可以係後面背返上來,風仔因為要準備天日去打ball所以就係10點到sleep- -zzzzzz

係佢sleep既時候,香港就開始變成死城
1早電話響起...
風:邊個呀!!!!e+先得個9點幾- -zzzzz
Adam:係我呀
風:吓dam哥...唔係話10點先打ball咩e+先9點幾...打比我做咩呀...
Adam:你唔係呀..e+通街都係d打不死變既怪物呀,你開電視,望落街啦....
風:收到
風仔打開左電視只係見到....
香港被一d名叫喪屍既怪物攻擊,講生環者到機場集合10日後,中國空軍會接大家走....
風仔在望落街,見到d怪物行得超慢...重見到佢地係到食人...

風:死火啦...e+點好呀dam哥.....
Adam:- -我都唔知......諗到啦你e+找d用得ge式器先10分鐘m記等
風:唔好在遠d- -要行5分鐘先到呀- -'''
Adam:無計啦你5分鐘我6分鐘呀...
風:....10分鐘呀
Adam:kk,88啦
風:88
風仔就去拿d用得ge野啦....佢拿到
牛肉刀*2
餐刀*4
日本刀*1<--(去日本個陣買)
風:....得d近身ge野....死火,係wo
風仔係佢房到拿番把bb彈槍子彈*100
係佢離開HOME前打埋999,叫人help佢,不過都無咩用- -

第1話完
有咩意見請講我會+油

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
邪風仔 + 20 追加

查看全部評分

回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 #2 clca2830 的帖子

一開始唔係好諗到點作好,可能有小小相似sor
我會比d心機
第2話(初戰,M記逃生)
上會提要:風仔拿齊式器準備去m記啦

風:睇下先....冇拿漏野好行啦\./
1出門口風仔就見到2隻喪屍行緊埋佢到
風:唔係呀- -''1出門口就有2隻點打呀..無計死就死啦上呀!!
風仔用左2把餐刀飛埋落D喪屍到,插左落佢地隻手到...D喪屍停左1停又行過
風:打不死-口-..點好呀..
風仔拿定2把牛肉刀想打埋身戰,d喪屍慢慢行過去,就快行到風仔到ge時候就,風仔就沖上去手起刀落打落佢個頭到,其中1隻個頭爆開左d血嘖出來
就死左啦....係呢個時間令1隻就快到風仔到啦...風仔見到把刀咁多血係到..就1下飛落去未死個隻到..點知負負碌碌插中左佢個頭..又死埋

風:wo~爆頭就死...一定要記註唔係下次就死得....唉e+得番把日本刀係用得ge- -''
風:唉..快手去m記先..
風仔行樓梯落左去大堂,好奇怪大堂咩都冇只有小量血係到,風仔都唔理啦沖左出去,條街冷冷清清..風仔見到有架警車係到佢心諗:唔通我打999真係有用- -??
風仔行埋車都見到冇人但係有枝手槍係到
風:正!!左輪今次無死啦,但係得個18粒彈....
風仔拿左槍就慢慢行去m記..因為係死城初期d喪屍都上左樓開餐,街上得個4,5隻喪屍,風仔都唔理+速走去m記.....
3分鐘後到左m記
風:dam哥重未到ge- -??
Adam係m記門口同幾隻喪屍,當佢見到風仔...
Adam:重望幫手啦..
.....
風仔拿起把日本刀沖埋去,3,2下就死曬
Adam:係有返2,3下WO@@
風:似你咩..睇你個樣..打左幾耐呀
Adam:無咩ge10分鐘姐...
風:e+點..10日後先要去機場...
Adam:唔知呀...食左野先啦..睇你個樣都知未死野啦
風:係wo
Adam:我e+打下電話先睇下有咩人未死
風:係wo...叫d未死ge返學校好無...人多好d學校又得2到門lock左就冇野入到你
Adam:又係wo@@
過左1陣
風:食飽飽
Adam:打完啦有2,3個未死ge..我叫左佢地返學校有d打唔通,我SD左個sms比佢地
風:我地都要行啦
Adam:kk
風仔同Adam 2個就開始返學校,但係m記門口唔知幾時有10幾隻喪屍係到,重開始衝入m記
風仔同Adam會點會呢...留意下集(突圍)

回復 支持 反對

加油

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
邪風仔 -5 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

點解好似之前果個咁 @@ 不過唔錯 加油@@"
回復 支持 反對

作得唔錯~~~如果加人GE話記住係到講~如果加GE話加我得?~
名:健仔
13碎
架生:弩~(奇他都得)~~~仲有(3分析後到左m記)係咪想打(3分鍾後到左m記)?~樓主快快改=V=""

回復 支持 反對

回復 #7 KIN123000 的帖子

天日出下一集><
THX..改左啦><
人我會你放心...但係你想我作佢咩性格
回復 支持 反對

好那個...我遠睇睇到我眼都花...
回復 支持 反對

作埋我@@
名:呀榮
14歲
架生:咩都好啦= = 最好就拎d勁愀d @@
性格:冷靜 機智=v=
回復 支持 反對

作埋我...得唔得??

名:軒少...
架生:咩都得嫁....
性格: 衝動...

pls.............
回復 支持 反對