查看: 17837|回復: 148
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇人覺得兵堡維京太廢 應改低殺敵升帝

日本4刀殺維,阿茲3刀殺維,拜3刀殺維
日本3刀殺哥,阿茲3刀殺哥,拜3刀殺哥
日本4刀殺塞,阿茲4刀殺塞,拜4刀殺塞
淨係呢一個比較,我諗哥德盾步國方面應該唔會比維京差,但維京出兵就好慢
仲有....維京真係太廢,大家覺得有冇必要改維京殺敵50人升帝

就算1步1弓合作戰方面
馬雅配維京 vs 馬雅配哥德 都係... 馬雅配哥德個邊贏
因為馬雅跟本打唔傷哥德
仲有單獨戰玩步兵,未帝的維京都唔係哥德對手,仲可以比哥德攻返轉頭
因為唔好比維京儲得太多兵,哥德勝在出兵速度,塞特更加唔洗講
哥德對薩拉森又有額外的攻擊力,而維京沒有
維京狂戰士的血同攻竟然比不上阿茲豹勇士
淨係計殺土耳其 西班牙,蒙古既結果
維殺一隻土火4刀,殺西班牙7刀,蒙古6刀
阿殺一隻土火3刀,殺西班牙6刀,蒙古5刀
1打1匈奴,阿打匈,匈得返35血,維打匈,匈仲有53血
由於日維出兵速度一樣,維冇得以多圍少,所以當40打40個,維死40隻日本只死12隻
日打維接近1打3,阿打維都係,但阿茲打日有得平手
維京在狂戰士的步行速度同樣比不上日本武士同豹勇士
升帝方面,阿茲同塞特一樣好快升帝,阿茲食分選舉多好多,例如可食條日哥塞法維,就算食弓食騎都好過維京
維京只可以食哥匈,可惜維京食哥同匈既速度都比唔上阿茲,有時仲要格實避開阿日條呢d國家,唔似得阿茲可以見分就食
所以維京快上帝不算優勢,可能阿茲塞特剋到人地,升帝仲快過你
阿茲軍營生產速度快15%,阿茲有鷹多一種選擇,而維京沒有
塞特優勢唔洗講,出兵快,起碼係一個比維京安全好多既肉盾,升帝後只要肯配合弓兵同劍兵就連日本都未驚過
塞特太勁維京唔係佢個皮,樂古兵堡都要由110人改為140人殺敵
維京升帝唔強但起碼仲玩得落,未帝維京真係太唔掂,大家覺得係唔係應該提早殺敵50人升帝
因為對於維京黎講殺敵100係一件好難既事,就如日本殺300人一樣咁難
如果殺敵50人升帝起碼快返一半,平衝返維京

回復

先唔講村後戰

無錯維京的確係出兵慢

但係請問一下..哥德打維京??
你估個個維京好似街場d人咁
等比人打唔自動封哥德?

一個維京打對面4個國家???
當然無人幫你打係另一回事啦

如果維京控得好..你又有快速加血..
可以一隊兵殺你兩隊哥德都仲得

再用另一個諗法..哥德對面4個都係步
街場入便..十個起埋有9.9個人棄權~!
唔知你地係咪其中個0.1一個呢???

再說..維京單打土西係無人幫既情況下
可以話係無咩勝算...當然對面垃圾都守唔到另計

至於你所講既哥德加成呢..
你估下維京死得快d丫...定係哥德死得快d呢?
有時唔係計攻架...你自己血防都重要架^^

仲有以前有人用維京打日本
一隊打一隊...係維京勝..仲有1x隻無死
點解??因為維京唔係真係你所講咁廢囧
你控得好..人地打唔到你..你就打到人地
雖然係有d空口說白話..但係有無人做到..
你睇返n年前既檔就知了
回復 支持 反對

原帖由 冥域戰國最強 於 10-6-2008 14:09 發表
先唔講村後戰

無錯維京的確係出兵慢

但係請問一下..哥德打維京??
你估個個維京好似街場d人咁
等比人打唔自動封哥德?

一個維京打對面4個國家???
當然無人幫你打係另一回事啦

如果維京控得好..你又有快 ...

講多無謂
你覺得未帝維京夠哥德打既
就黎一場吧啦
回復 支持 反對

有D人用日/阿之對住維會輕敵.......搞到比人食番轉頭
回復 支持 反對

原帖由 sghsge 於 10-6-2008 14:10 發表

講多無謂
你覺得未帝維京夠哥德打既
就黎一場吧啦

4打4??
係既我唔緊要架
唔係既話1v1根本就睇唔出咩叫合作!
回復 支持 反對

蝦新手你就話可以食姐.....同住d同lv人仕你食條毛呀

我真係諗唔到維京有咩優點
冇謂幫維京講好說話,本身個檔唔平衝就唔平衝
你話補血......你估你英雄呀.....幾野比人片死仲講咩補血,未帝d維京冇幫補,補血都慢過人啦
提早升帝吧啦
回復 支持 反對

哈哈...我忍唔住要笑

蝦新手?高手對高手照食你都得啦^^
未聽過高手會輕敵?.?
還是說..你根本不知道維京最大用處吧?

殺人出村??我諗你永遠都係諗呢樣架喇
進步小小啦...你殺兵殺到自己村左
對面都唔知幾多個村左啦..

做下盾仔..幫d弓國快d衝帝出村仲好啦
回復 支持 反對

原帖由 冥域戰國最強 於 10-6-2008 14:14 發表

4打4??
係既我唔緊要架
唔係既話1v1根本就睇唔出咩叫合作!

我同你講4打4一樣冇問題
就算你唔想煩2打2 1步1弓咁玩都冇問題

因為維京跟本唔係肉盾材料,淨係講盾,已經差過哥德,人地哥德出兵速箭防勁
就連冇盾情況下片哥德都要儲齊d兵先敢去
就算係盾步
日本4刀殺維,阿茲3刀殺維,拜3刀殺維
日本3刀殺哥,阿茲3刀殺哥,拜3刀殺哥
日本4刀殺塞,阿茲4刀殺塞,拜4刀殺塞
塞特都好過維京多多聲呀
團戰????蝦d 3唔識7既人就話團戰呀????
仲有你自己既冥域檔都幫維京升左防同雙手劍先啦,仲有冥域有箭場,維京d弩兵有指環攻速快10%,反而阿茲條頓塞特個d冇.....點同
冥域檔點同樂古檔比呀

回復 支持 反對

第一..我重來無講緊要要拎冥檔同樂古檔
物比物比一世..仲有冥檔維係無升到雙手劍得中國同不列先有
無錯冥場係有弓箭場..咁又點?你步比拜封你用步兵送到出去
定係想等人救丫?你等得黎人地爆埋你盟友城都得啦
就算比個弓箭場你..你弓兵唔控..對面拜又有弓兵
佢都可以控兵殺你弓兵..無人會咁傻有弓兵唔控兵
雖然係會有既^^..仲要見唔小

第二..4打4就一定係團戰架咩?
同埋你可以搵你成日同你打過d架喎
無人叫你拉街場入黎...
場比你揀埋又點話..

第三..維京唔係肉盾?
咁佢係咩= =?垃圾?專用黎送既兵?
打哥德又同你儲?
我10隻10隻出黎你座城拖你時間..
你估其他盟友會唔會黎幫手丫喇...
回復 支持 反對

就算唔囉冥檔同樂古比
就算唔理同咩人玩

淨係回你3個點,你覺得維京係一個好肉盾咩???
不如你講下佢做盾比起其他國家有咩特出之處

你硬要同我玩維打哥德冇問題
因為我一早做好準備已經同朋友試過

唔好話我知你一開波維京10隻10隻咁上哂去哥德拖佢時間就叫封佢呀:lol
就係因為好多傻仔咁玩先至更加唔夠哥德打
你有同盟時我都有同盟,倒不如話睇同盟既文明黎打
維京打哥德已經最易,而家佢就連哥德都搞唔掂,真係諗唔到佢有咩優點
回復 支持 反對