打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 巨商:上「樂」古的快活

關閉 [複製鏈接]
由我小學雞的年代開始玩巨商
初時連1轉係咩都吾知
淨係識打海龜升lv
因為果時2轉都要99lv/89lv難升到爆
加上果時得巫女/海神
當然比人昆過la  小學雞時代
昆完之後就冇玩

近幾年重玩
識到吾少朋友
佢地帶我升lv陪我吹水
搞到我終於升到第1隻2轉
到e家都有小小成績既
就係試過賣巨錢
估吾到我都可以賣巨錢搵食

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Rebellion.KLC + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

玩巨商已經成n年
由佢第一年開始收費前玩到佢收錢再免費
由巨錢250蚊一億跌到一蚊億
中間退出過兩次
係因為當時覺得悶
但依家退出左係因為已經原全死心
一來外掛二來得返巨商依個名好似已經搵唔返當日巨商既感覺
同埋火炎個ac又封左
覺得咁努力升個ac不如返多幾日工已經可以買到人地玩幾年最勁既ac

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

在6年前, 第一次接觸巨商的時候我還只是個小學雞, 那時候, 是被我朋友和我說, 不如一起玩巨商吧,
之後便加入巨商了, 剛開始玩, 完全不懂是玩什麼的, 後來, 開始知道怎跑商,  打什麼怪會升的比較快等,
到後期, 我在月奇峄認識了二個人, 那二個人一個忘記姓名, 一個..不打算公開姓名..
因為那人已經成了我的女朋友(那時候) 到後來和她分手後, 我又懶的再玩巨商, 足足放棄了 3~4年, 到回來時, 剛好出了 權, 雷公等角色, 我還一直問有什麼功能的, 大家都叫我去看 巨商云, 別煩我等等-,-
到最近 我成功升到200UP 了, 還有2信便有我一直最想要的雷獸... 太好了)"       (文法極差.. 因為諗到咩就講咩HAHA

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

一開始出巨商冇耐果陣...03年..
當時成班同學一齊玩 日日返到學校都吹巨商水
當時鬥快有帥 當時都未有2轉--
當時d fd就洗信  同埋跑商
當時 d人第1隻帥多數都係買返黎...
帶高個兵陣  之後到某個lv 就賣返出去賺錢..
o岩o岩玩果陣 唔夠巫女..惡熊等等既怪打...
叫fd 帶升

記得當時組隊係 全陣出既...一人一個角位--
d怪會散晒 真係成隊兵陣去同一個位..

當時升lv 去高手洞穴 打4不象升--

之後石槌山打毒蜈蚣同獨眼龍

再之後就一齊組隊打海底王//

得3隻  3個人  一人一隻儒生..

定住佢地..慢慢用火箭術/魔法火箭/刺激術等等既技打..

真係全隊衝上去慢慢吉 慢慢打

到有2轉果陣

當時每國家得2個2轉

一開始個個都玩日本...

因為賽媚 用憑依術 玩 怨靈  可以話係最快既2轉

開始d人多2轉喇..

就知道火龍車既"勁"

真係一條尾打天下...

當時 炎王 真係秒嫁--  許伯都係秒既..

但係好煩...之前出技係個怪要係12點位先中 仲要由自身發出電--

果時成班係度講自己點升點升...

又鬥串 鬥快有2轉  

當時真係好熱鬧...個ser日日見紅--

真係卡ac 都會卡幾個鐘--

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

想當年小四比我人叫左我玩巨商
同一班fd一齊玩
番到學校無論幾時都講緊巨商d野
問下你升成點咁
一放學就跑番屋企開電腦玩巨商
組晒班fd打巫女/海龜
打左成個月都升唔到一隻一轉
升80lv/90lv=我呢家升200主咁
無耐開始覺得悶退了
到左小五又開始玩番
自己升lv
果時用大定(大象)係咁玩
當一夠lv唔似呢家咁死主落去
就係少左d經
去到呢家見住巨商咁多年黎既轉變
$50e去到0.5e既都有
掛佬呢家都少d了
我諗我想當年都叫開心既
形容唔到

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

已處理
回復 支持 反對

講起最快活日子
就系1玩巨做收賣佬果時
每日企街密下人
1日就最小賺幾E.果種滿足感5系錢可以衡量
而當時又有1班岩傾既朋友1齊開團
我仲有幸做到大行首.當時真系最開心
隨住大房既退巨.個團亦都散左
之後就入左神域啦=,=
大大話話都玩左2年
當中只系退過1次
就系D巨錢跌到1毫子
令我覺得巨商已無意義.真系有D接受5到
到左E+白虎又合左.-3本禁封就合到馬
真系想快D有得毒
好彩E+都總算重拾返對巨商既熱情
除非佢汁.如果5系我都會1直玩落去

評分

Hellkite + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 28# 小卍新

已處理
回復 支持 反對

記得玩巨商係中一既事
當時同同學仔同我打幽靈象好那開心
封冰檣用寧2炸 (當時升隻李寧99lv真係升到喊)
之後一齊夾錢買巨幣 要成60蚊一億......
用食飯錢買 ha

之後就入左一個團叫攪攪震
識左好多人 尤其係大房 ~牛奶仔~ 真係一個好大房黎
不過成日逼人聽佢既投資之道.......

之後入斬斯打斯文狗真係好開心

評分

Hellkite + 100

查看全部評分

回復 支持 反對