打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 巨商:上「樂」古的快活

關閉 [複製鏈接]
回復 60# justfor10ve

已處理
回復 支持 反對

2007年-2012年
2007年果陣商1巨錢重係50蚊億
2008年開始趺到20蚊億
2009年趺到10蚊 好快升番20蚊
2009-2011年巨錢重係20蚊億
2011年12月開始狂趺由20蚊潛水式趺到依家既1蚊億
上樂古又可以睇人發貼 抽好野 可以吸引我地成班巨商人上哂樂古睇post
分享經驗 分享成果 做買賣 一句到底 有樂古有巨商 沒樂古有巨商都沒用~.~
雖然我地一樣花係巨商時間多過樂古 但是樂古係一個巨商玩家必上既論壇
只可惜交易區有時d昆狗捉唔哂 又沒證據叫版主封ip~.~
樂古可以分享抽到咩野 打寶 經驗值挑戰圖等等
睇人發抽福袋 7年來都抽左成8萬真錢 雖然沒乜蝕賺 但樂古絕對係一個吹水地方
一個字讚

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Hellkite + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 62# C小旋風

已處理
回復 支持 反對

岩岩玩巨商都係人地叫我玩
本黎玩亂 玩左好幾年 冇諗過會轉game
點知自己冇理一排公會 d人寺哂又自己開左公會 又有d人退出
我就冇玩了 岩岩玩巨商咩都唔識 我問fd拎ac玩 拎左幾個ac
最後拎左一個100信既ac 我表哥係咁比裝比錢我 最後我 第一次叫到銀票都唔知咩黎
佢話比50張我 我問佢有咩用-- 佢話打怪出黎 冇用既 我就問左5e=口=
跟住我男友就買左250e 我表哥又送左300e比我 我自己就慢慢做收賣佬
賺左差不多有800多e 果陣20蚊1e 我就開始問人雀勁唔勁
有雀d人話 馬仔最好-口- 我都唔知馬仔有幾勁 我靜係知佢全體@@
會好高攻 跟住就出活動 我就係咁買點去抽野~口~ 我表哥叫我唔好用錢玩
要咩就問佢-,- 直接佢退左就惡夢既開始-.-  
我玩左咁奈 都比人昆左唔少野  一開始借左120e比人 四火劍+馬尾
之前雀武 紫龍 入籍=.= 我表哥叫我唔好信巨商d-.-
之前我玩亂 好多個人都有我ac  我有好多勁裝 +9果d 都幾貴下
佢地都唔拎  我諗住巨商d人都係咁  可能亂果d網聚過0,0
巨商都有好多次比人叫網聚 但每次都係bbq=-= 唔知係未唔bbq就唔係叫網聚呢==
我收野又好賣野又好-- 都串過好多人== 有d人出左價 就打句898-.- 要笑? 依d野我就會串返佢=.=
不論神與不神都串 不過有d岩傾既 我叫佢平收野/自己合神整馬仔等等 佢唔幫我收野冇關係 不過講d野唔知有冇幫到佢就係真既=.=
之前講團  我第一個入既團 唔記得左== 好似係友情 定滄海
係友情 我都識到好多朋友 c小 kiss  龜仔 小夜 獨仔  游龍 臭豬 難分 提子
夜云 魔女 我識既定意係有fb/msn/多傾計
跟住滄海 都玩左好奈下 因為ag都幾好人 幾鐘意
因為 我入過好多團 有d人幫人打野任解 佢有果d野 會送比人
唔似得其他團會收返人地錢  好似我玩亂果陣咁 打到d咩野都好有人想要送比團友先
我有次去打雜肉 有人話幫我-- 佢打到幾個都計返我錢 8萬一個 我唔係計較果d錢
係覺得8萬可以做到d野 你話幫我打既 點知要錢=.= 佢收要根刺叫我平d比佢話 之前幫過我打野==
如果果次你送比我  我送比你5個根刺又有咩問題 我賣不比佢鐵價不二0,0
之前入過 低調,塋,等等 都識好多fd..
最憎一個love團既人都幾算係有職位既人
佢巨商名好似女仔名 見d人話佢係女仔果d 見佢成日出去玩
我就問佢d女仔問題 我問之前佢係女仔黎? 佢答我d團友點講
團友話佢係女仔==  我問完拉 跟住佢話自己係男仔黎--
我就著左 佢話個個都知佢係男仔 跟住問我拎手提
話拎左手提 我收野會平d=.= 我就串佢 我冇錢咩?
合得馬都唔會窮拉  洗你平d? 跟住就反哂面
玩巨商咁奈 有好多開心事  有好多唔開心事
但都值得既 都有好多回憶^.^

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 64# 晴妹

已處理
回復 支持 反對

玩巨商大大話話都唔知有6/7定8年了,斷斷續續,由以前百幾蚊E到宜家個幾E...由中2個時一宜想有隻一轉到出二轉,日日同fd鬥快升...到之後合神,賣AC,巨商都陪我長大,至於樂古,我個AC好似係09年先開....個時玩巨商,我都好似係上2kfun,kyo,myorc多,好少上樂古....直到佢地幾個forum 都靜晒無人玩巨,入U前一年玩返巨商(我都唔明點解AL前都仲要毒返haha)先轉黎樂古搵返D同志....
希望樂古可以同巨商一樣陪我繼續長大!!唔知可唔可以陪到我結婚生仔呢haha

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 66# allec

已處理
回復 支持 反對

回想起玩巨商都差不多有7~8年...
由當初只是一名小小中一雞到而家差不多大學畢業
想起那年時不少同道學友及朋友們遊玩於嫩嫩巨商中
自己一手一腳把兵陣11隻升上45級,還用了差不多一個月時間打雪女升呢o.o
結果就把3只兵轉為一轉,而其他可轉的除了送給朋友外那就是轉賣錢/換高芭
當有了一轉兵時就開始跟團友們/朋友們互相沖級,有時候就到pk場激p一番
那時不論在沖級也好,pk一番也好,在遊戲中認識的新朋友都是最真實的,最純真的.

想起彼時,大家一開始練的不是賽2就是花2,而以練賽2的人為多
因為那時升賽2瘋狂的5到7天就練成了(那時5到7天算快的了)
而最珍貴的2轉在那時非臣2及版2莫屬了,只要有這2只2轉在你號內
保証幾個月的零用錢可無憂賣號出去的話,那時有很多人的眼對此金光閃閃

最可惜的是,快樂的時光通常都不會持續很久,就在我玩巨商之後的2到3年
玩家們就變質變質的快,隨著玩家的變化,遊戲也隨即走進無底深淵
沒想到那時侯的一變也導致玩家逐年流失的因,也奠定橘子黑暗的果
雖則本人沒啥名氣,可待在巨商也經歷過幾個朝代
雖巨商名依舊,可已面目全非
快樂來得匆匆,沒想到去也匆匆

雖其內已變換一新,但也希望能長久讓新玩家快樂下去
因為有時候巨商會帶給你不快不爽,但真實明白你得到的就已很爽很快樂了
那就是我們共同的回憶 -  巨商

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 68# 詩仙李白

已處理
回復 支持 反對